Cara Menambah Kenalan atau Orang ke Kumpulan dalam WhatsApp

Kumpulan WhatsApp adalah kaedah terbaik untuk terus mengikuti berita, belajar tentang acara yang akan datang, dan mereka juga dapat membantu anda menjadi lebih teratur. Anda boleh mempunyai kumpulan WhatsApp yang berkaitan dengan pekerjaan, kumpulan keluarga, dan banyak kombinasi dengan kumpulan rakan yang berbeza.

Tetapi bagaimana anda menambah seseorang ke kumpulan WhatsApp? Siapa yang mendapat suara, dan bagaimana kumpulan WhatsApp bermula? Artikel ini akan memberitahu anda lebih banyak mengenai pengurusan kumpulan WhatsApp dan semua cara anda dan orang lain dapat menjadi sebahagian daripadanya.

Hanya Pentadbir Yang Boleh Memutuskan

Inilah masalahnya, ada satu peraturan tentang siapa yang dapat menambahkan orang dalam kumpulan WhatsApp - Pentadbir kumpulan. Anda menjadi pentadbir kumpulan di WhatsApp dengan membuat sembang kumpulan. Atau dengan dinaikkan pangkat sebagai Pentadbir oleh Pentadbir lain dalam kumpulan.

Inilah cara anda membuat kumpulan WhatsApp dan menambahkan kenalan:

 1. Buka WhatsApp dan kemudian beralih ke tab "Sembang".

 2. Pergi ke ikon "Sembang baru" dan kemudian pilih "Kumpulan baru".

 3. Pilih semua kenalan yang anda mahukan dalam kumpulan dan kemudian ketik anak panah hijau.

 4. Pilih dan taipkan nama kumpulan. Hadnya ialah 25 aksara, termasuk emoji.

 5. Ketik tanda semak untuk mengesahkan.

Sekiranya ia merupakan kumpulan WhatsApp yang sudah ada, prosesnya serupa. Buka sembang kumpulan dan ketik nama perbualan. Kemudian Lebih banyak pilihan> Maklumat kumpulan> Tambah peserta. Sahkan pilihan, dan itu sahaja. Anda boleh mengikuti laluan yang sama jika anda mahu membuang ahli kumpulan.

Adalah penting untuk menunjukkan bahawa Pentadbir baru semua boleh diberhentikan dari peranan mereka tanpa meninggalkan sembang kumpulan. Terdapat lebih daripada satu Pentadbir dalam satu kumpulan pada masa yang sama. Walau bagaimanapun, orang yang mula-mula membuat kumpulan tidak boleh dilucutkan peranannya.

WhatsApp Tambah Kenalan atau Orang ke Kumpulan

Apa yang Perlu Dilakukan Sekiranya Anda Bukan Pentadbir?

Sekiranya anda adalah pentadbir kumpulan WhatsApp, anda mempunyai banyak kekuatan. Pasti, peserta kumpulan lain boleh mengubah foto kumpulan, misalnya, tetapi di situlah hak istimewa ahli hanya bermula dan berakhir. Walau bagaimanapun, jika anda menginginkan seseorang yang spesifik memasuki sembang kumpulan, anda selalu boleh meminta Pentadbir WhatsApp untuk melakukannya untuk anda.

Mula-mula mereka harus menambahkan nombor kenalan ke buku alamat telefon mereka dan meneruskan prosesnya. Sebagai alternatif, anda boleh meminta mereka untuk menjadikan anda salah seorang Pentadbir. Inilah cara anda menjadikan ahli kumpulan WhatsApp yang lain sebagai pentadbir:

 1. Buka WhatsApp dan pilih sembang kumpulan.

 2. Kemudian klik pada nama kumpulan untuk membuka maklumat kumpulan.

 3. Ketik peserta yang ingin anda promosikan.

 4. Dari menu pop-up pilih "Buat Admin Kumpulan".

Sekiranya ini hanya tugas sementara yang diberikan, anda boleh kembali dan membuang status Pentadbiran dengan mengikuti langkah yang sama hingga akhir, di mana anda memilih "Ketepikan sebagai pentadbir".

WhatsApp a Contact atau Person to Group

Menjemput Seseorang melalui Pautan Kumpulan

Semasa anda menjadi Pentadbir kumpulan WhatsApp, ada cara lain untuk anda menambahkan lebih banyak peserta ke sembang kumpulan. Pautan perkongsian adalah alat berguna yang menghubungkan kenalan baru dengan kumpulan dengan cepat. Inilah cara anda melakukannya:

 1. Buka sembang kumpulan WhatsApp.

 2. Pergi ke "Maklumat Kumpulan" dan kemudian pilih "Jemput melalui pautan".

 3. Anda boleh memilih "Kirim pautan melalui WhatsApp" atau anda boleh menyalin atau berkongsi pautan menggunakan aplikasi lain.

 4. Pilihan lain adalah menggunakan kod QR untuk menghantar jemputan melalui pautan.

Pastikan anda berhati-hati jika anda mengikuti undangan. Itu bermaksud bahawa sesiapa sahaja boleh menyertai kumpulan, jadi sangat penting untuk menjadi orang yang boleh anda percayai.

Apabila Anda Tidak Mahu Berada dalam Kumpulan WhatsApp

Kumpulan WhatsApp sangat menyeronokkan, tetapi mereka tidak dapat dikendalikan. Sekiranya anda ditambahkan ke kumpulan yang berbeza setiap hari yang anda tidak mahu menjadi sebahagiannya, ada sesuatu yang boleh anda lakukan. Walaupun WhatsApp masih tidak membenarkan anda menyekat keseluruhan kumpulan.

Sebagai gantinya, anda boleh menyekat Pentadbir kumpulan daripada menghubungi anda. Orang yang telah menambahkan anda ke semua kumpulan ini boleh dihentikan. Dan kadang-kadang, itu cukup. Ini adalah proses yang mudah dan mudah. Inilah cara mewujudkannya:

 1. Buka sembang kumpulan yang tidak mahu anda sertai lagi.

 2. Pilih nama Pentadbir yang ingin anda sekat.

 3. Pilih "Hantar mesej".

 4. Setelah sembang baru dibuka, pilih nombor atau nama di bahagian atas.

 5. Pilih "Sekat".

Ini akan menghalang mereka untuk menambahkan anda ke kumpulan yang tidak diingini lagi. Namun, walaupun anda menyekat pentadbir, mereka tetap dapat menghantar jemputan pautan kumpulan kepada anda. Tetapi kelebihannya ialah anda tidak perlu menerimanya. Dan selepas tiga hari, ia tidak akan berlaku lagi.

WhatsApp Cara Menambah Kenalan atau Orang ke Kumpulan

Kumpulan WhatsApp Sepatutnya Tempat Yang Bahagia

Apabila anda mempunyai beberapa berita menarik yang ingin anda kongsi, memulakan kumpulan WhatsApp dengan hanya rakan rapat adalah satu rahmat. Mereka semua dapat mendengarnya pada masa yang sama. Dan mereka semua boleh mendapatkan video haiwan kesayangan anda melakukan sesuatu yang lucu dan menontonnya bersama. Tidak ada yang dikecualikan. Dan apabila anda sudah bersedia untuk menambahkan lebih banyak orang, tanyakan sahaja kepada Pentadbir, atau lebih baik lagi, jadilah Admin sendiri.

Apa pengalaman anda dengan menambahkan orang ke kumpulan WhatsApp? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found