Cara Melihat Pendapatan DoorDash Saya

Pemacu DoorDash mempunyai nama samaran - Dashers. Anda tidak perlu banyak untuk menjadi satu. Anda perlu mempunyai lesen memandu, telefon pintar, dan akses ke kenderaan. Malah basikal akan dilakukan di beberapa kawasan!

Cara Melihat Pendapatan DoorDash Saya

Sebagai Dasher, anda boleh memilih waktu kerja anda, begitu banyak pemandu menggunakannya sebagai pertunjukan sambilan untuk menghasilkan wang tambahan. Sekiranya anda seorang Dasher yang aktif, mungkin tidak mudah melacak penghantaran anda, terutamanya pada waktu puncak.

Di mana anda boleh memeriksa pendapatan anda? Teruskan membaca untuk mengetahui.

Menjejaki Pendapatan Anda

Apabila anda menjadi Dasher, anda mendapat akaun DoorDash. Melalui aplikasi DoorDash Driver, anda menerima atau menolak pesanan, berkomunikasi dengan pelanggan dan banyak lagi. Anda juga mempunyai cara untuk memantau penghasilan anda. Ini caranya.

  1. Buka aplikasi Pemandu pada telefon pintar anda.
  2. Cari tab Pendapatan dan ketik untuk membukanya.
  3. Ketuk minggu tertentu untuk melihat jumlah yang anda peroleh.
  4. Sekiranya anda ingin melihat penghasilan untuk Dash individu, ketuk Dash mana pun dalam seminggu.

Di sini anda boleh menyemak pembayaran asas, petua, dan semua jenis pembayaran DoorDash yang lain. Apabila anda menerima penghantaran, anda tidak akan dapat melihat petua sekiranya pelanggan memutuskan untuk tidak menambahkannya semasa pembayaran. Walau bagaimanapun, pelanggan boleh menambahkannya setelah anda menyelesaikan penghantaran. Sekiranya demikian, anda akan mendapat pemberitahuan supaya tidak terlepas petua.

Tab Pendapatan membolehkan anda melihat maklumat lain yang relevan, seperti grafik yang menunjukkan pendapatan mingguan dan bulanan anda, serta status harian anda. Anda juga boleh mengemas kini maklumat akaun bank anda bila perlu, dan memeriksa berapa jam anda aktif.

Sebagai Dasher, anda akan menerima pembayaran mingguan untuk penghantaran yang dilakukan Isnin hingga Ahad. Pada setiap hari Isnin, anda akan menerima e-mel dengan semua pendapatan anda diringkaskan, dan anda boleh melihat wang di akaun bank anda pada hari Rabu malam.

bagaimana untuk melihat pendapatan doordash

Bagaimana Sekiranya Anda Perhatikan Kesalahan dalam Ringkasan Anda?

Sekiranya anda merasakan ada kesilapan dalam ringkasan anda atau anda sama sekali tidak menerima pembayaran mingguan anda, anda boleh menghubungi sokongan Dasher dan meminta mereka menyemak akaun anda. Walau bagaimanapun, sebelum anda melakukannya, DoorDash mencadangkan anda melakukan perkara berikut.

Log masuk ke aplikasi Dasher anda dan periksa sama ada anda memasukkan semua butiran akaun bank anda dengan betul. Pastikan anda tidak memasukkan nombor akaun simpanan anda secara tidak sengaja dan lihat apakah nombor perutean dan akaun adalah tepat.

Sekiranya anda telah memastikan semua maklumat betul, buka halaman Pusat Bantuan dan kirim permintaan untuk semakan pembayaran. Pastikan anda memilih Pembayaran dari kategori borang kenalan.

Anda juga boleh menghubungi sokongan DoorDash jika anda percaya seseorang telah meretas akaun anda, tetapi dalam kes ini, anda mesti menukar kata laluan anda secepat mungkin. Hubungi pusat bantuan jika wang anda juga telah dipindahkan ke akaun yang salah. Sekiranya anda menukar akaun bank, anda tidak perlu memberitahu sokongannya, cukup kemas kini maklumat dalam aplikasinya.

Wakil sokongan Dasher akan menyemak pendapatan anda atas permintaan anda. Sekiranya terdapat kesilapan, DoorDash akan meneruskan jumlah yang hilang ke akaun anda.

Apakah Bayaran Cepat?

Bayaran Cepat bermaksud anda dapat mengumpulkan pendapatan anda setiap hari dan bukan setiap minggu. Untuk perkhidmatan ini, anda perlu membayar yuran $ 1.99 dan mempunyai kad debit.

Tidak setiap Dasher memenuhi syarat untuk program ini. Anda perlu membuat penghantaran sekurang-kurangnya dua minggu dan menyelesaikan sekurang-kurangnya 25 daripadanya untuk dapat menyediakan pilihan ini.

Anda boleh mendaftar untuk perkhidmatan ini dengan membuka tab Pendapatan dalam aplikasi Dasher anda dan ketik butang Siapkan Bayar Cepat. Pastikan Deposit Langsung disambungkan ke akaun bank anda dan ketuk Siapkan Bayar Cepat sekali lagi untuk mengesahkan.

Dalam kira-kira tujuh hari, anda akan mendapat pemberitahuan yang memberitahu bahawa anda kini boleh menggunakan perkhidmatan ini dan memindahkan pendapatan anda dalam beberapa minit. Apabila dana muncul di akaun bank anda bergantung pada bank anda. Anda boleh mengeluarkan wang sekali sehari, pada bila-bila masa.

Apakah Bayaran Puncak?

DoorDash menawarkan banyak insentif dan cabaran yang membolehkan Dashers menghasilkan lebih banyak wang. Pada waktu tertentu dalam sehari, apabila terdapat lebih banyak penghantaran, DoorDash memerlukan lebih banyak pemandu di jalanan. Anda boleh memperoleh beberapa dolar tambahan untuk setiap puting pada waktu puncak. Setelah menyelesaikan penghantaran, anda akan dapat melihat gaji puncak ditambahkan pada gaji pokok dan tip di tab Pendapatan.

Apakah Cabaran Dasher?

Cabaran adalah jenis insentif lain yang dapat memotivasi anda untuk bekerja lebih banyak, atau sekurang-kurangnya mengatur waktu bekerja anda dengan lebih baik. Sekiranya anda menyelesaikan jumlah penghantaran tertentu dalam jangka masa tertentu, anda dapat memperoleh sejumlah wang tambahan.

Anda dapat melihat cabaran yang ada di aplikasi Pemandu anda. Apabila ada cabaran yang tersedia di kawasan anda, anda boleh berpartisipasi secara automatik - anda tidak perlu mendaftar atau apa-apa. Cukup periksa maklumat cabaran dan lacak kemajuan anda melalui aplikasi.

Ketahui Di Mana Anda Berdiri Sepanjang Masa

Dashing boleh menjadi pertunjukan sampingan yang sangat baik bagi mereka yang memerlukan wang tambahan. Mungkin perkara terbaik adalah bahawa anda dapat mengatur masa anda mengikut kesesuaian anda. Juga, aplikasi Pemandu cukup telus, jadi anda dapat mengesan pendapatan anda dengan mudah dan mengetahui berapa banyak wang yang boleh anda harapkan setiap masa.

Adakah anda seorang Dasher? Adakah anda memeriksa tab Pendapatan anda dengan kerap? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found