Cara Mengubah Bahasa di TV YouTube

YouTube TV adalah perkhidmatan streaming yang bertujuan untuk menggantikan langganan kabel anda sama sekali. Tetapi anda tidak boleh mengelirukannya dengan YouTube Premium.

Cara Mengubah Bahasa di TV YouTube

Ia mempunyai banyak ciri dan saluran yang mempunyai kandungan dalam bahasa selain bahasa Inggeris. Tetapi bolehkah anda menukar bahasa input TV YouTube? Artikel ini akan memberikan jawapan kepada soalan itu dan memberi anda maklumat yang lebih berguna mengenai YouTube TV dan YouTube Premium.

Bahasa Mana Yang Terdapat Di TV YouTube?

Selain beberapa negara, YouTube merangkumi seluruh dunia. Ia tersedia dalam puluhan bahasa, dan jumlahnya terus bertambah. Malangnya, itu tidak berlaku dengan YouTube TV. Buat masa ini, TV YouTube hanya tersedia di AS.

Malah di AS, liputan baru-baru ini mencapai 100%. Dan setakat ini, ia hanya terdapat dalam bahasa Inggeris, tanpa mengira peranti yang anda gunakan untuk menontonnya. Masih belum sepenuhnya jelas apakah atau kapan Google akan mengembangkan TV YouTube di peringkat antarabangsa.

TV YouTube

TV YouTube dan Ciri Kebolehcapaian

Walaupun bahasa Inggeris adalah satu-satunya bahasa di YouTube TV pada masa ini, ada harapan yang akan berubah. Sementara itu, Google memikirkan penduduk AS yang buta atau mengalami masalah penglihatan.

Mereka mendapat sokongan dari aplikasi TalkBack, yang merupakan bahagian dari Android Accessibility Suite. Ia boleh dimuat turun di Play Store. TV YouTube juga mempunyai pilihan untuk Kapsyen Tertutup. Anda dapat melihat ikon CC di sudut kanan atas skrin.

Lebih Lanjut Mengenai YouTube TV

Tidak seperti beberapa perkhidmatan penstriman lain yang menumpukan pada kandungan asli, YouTube TV menawarkan lebih daripada 70 saluran. Itu termasuk berita, hiburan, gaya hidup, dan sukan. Bayaran langganan bulanan adalah $ 49.99, dan anda boleh menontonnya secara percuma selama 7 hari sebelum anda membuat keputusan.

Satu langganan membolehkan enam akaun berasingan. Juga, tiga peranti dapat melakukan streaming pada masa yang sama, yang cukup bagus. Tetapi tidak ada pilihan untuk melihat luar talian. Anda memerlukan sambungan yang stabil dan kuat untuk menikmati TV YouTube sepenuhnya.

Ketika datang ke antara muka, ia kelihatan seperti YouTube biasa, yang bermaksud tidak akan sukar untuk menelusurinya.

Tetapi mengenai ciri yang menonjol, perlu disebutkan bahawa YouTube TV mempunyai perkhidmatan DVR Cloud Tanpa Had. Jadi, anda boleh merakam dan menyimpan seberapa banyak aliran permainan dan episod rancangan TV yang anda mahukan. Tetapi tidak selamanya. Anda boleh menyimpan rakaman anda selama sembilan bulan, dan kemudian TV YT akan menghapusnya.

Anda boleh menonton TV YouTube di penyemak imbas anda di komputer riba atau komputer meja anda. Anda juga boleh menontonnya di TV menggunakan peranti Chromecast. Aplikasi YouTube TV juga tersedia, dan anda boleh memuat turunnya di kebanyakan TV Android, Apple TV, Roku, Fire Stick, dan Xbox One. Anda juga boleh memuat turun aplikasi mudah alih untuk iOS dan Android.

Tukar Bahasa YouTube TV

Cara Menukar Bahasa

Bagaimana TV YouTube Berbeza dengan YouTube Premium?

Nama dua perkhidmatan ini boleh menimbulkan kekeliruan dan membuat anda berfikir bahawa mereka adalah satu perkhidmatan. Walau bagaimanapun, konsep di sebalik masing-masing agak berbeza; YouTube Premium tidak mahu menggantikan penyedia kabel anda.

Ia hanya mahu membawa lebih banyak kandungan YouTube. Ini adalah versi YouTube tanpa iklan yang kita semua kenal dan sukai. Ia juga menyimpan banyak kandungan eksklusif dari selebriti YouTube. Ia jauh lebih murah daripada YouTube TV dan akan memberi anda $ 11.99 sebulan.

YouTube Premium tidak memerlukan aplikasi baru atau URL yang terpisah, dan dibuka di tetingkap YouTube standard. Itu juga bermaksud bahawa anda boleh mengubah tetapan bahasa Premium YouTube. Cukup mudah, dan begini:

  1. Buka YouTube Premium dan klik atau ketik gambar profil anda.
  2. Tatal ke bawah dan pilih "Bahasa".
  3. Pilih bahasa yang ingin anda ubah.
  4. Halaman akan disegarkan secara automatik, dan anda akan melihat bahawa tetapan bahasa baru berlaku.

Anda juga boleh mengubah tetapan lokasi anda dengan cara yang sama. Pilihan Lokasi adalah yang berikutnya di bawah Bahasa.

TV YouTube Hanya dalam Bahasa Inggeris untuk Sekarang

Anda tidak pernah tahu apa jenis berita yang disiapkan oleh gergasi media. TV YouTube boleh menjadi global pada bila-bila masa. Tetapi buat masa ini, hanya rakyat AS yang dapat menikmatinya. Dan sebelum menjadi antarabangsa, Google mungkin memutuskan untuk menambahkan lebih banyak bahasa ke dalam senarai.

Adakah anda sudah mencuba TV YouTube? Apa yang anda fikirkan? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found