Bolehkah Anda Beritahu jika Seseorang Memotret Perbualan Messenger Facebook anda

Pemberitahuan tangkapan skrin sangat penting bagi privasi anda. Dengan begitu banyak aplikasi dan laman media sosial yang menerapkan perisian untuk memastikan bahawa anda mengetahui seseorang yang menangkap kandungan, adalah wajar untuk bertanya-tanya sama ada perkhidmatan Messenger Facebook juga.Kami telah menguji pelbagai cara dan tidak pernah menerima pemberitahuan bahawa pengguna lain menangkap kandungan, sayangnya.

Read More
Cara Membuat Supergroup di Telegram

Adakah anda telah mencapai had ahli di Telegram dan diminta oleh platform pemesejan untuk menaik taraf kumpulan anda menjadi kumpulan super? Atau, mungkin, pernah mendengar faedah tambahan yang terdapat dalam kumpulan super dan berminat untuk memulakannya sendiri? Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai komuniti Telegram jenis ini, teruskan membaca panduan kami.

Read More
Cara Menghapus Pengguna Dari Kumpulan di Telegram

Kumpulan Telegram adalah ruang yang bagus untuk berkongsi dan membincangkan maklumat, mengatur acara, membuat pengumuman, atau berbual. Tidak ada iklan atau yuran langganan, dan semua ahli dapat berpartisipasi dengan izin yang sama di papan pesanan global yang tidak pernah diluar talian.Namun, seperti kebanyakan platform media sosial, tidak ada cara yang boleh dipercayai untuk memeriksa ahli ketika mereka menyertai kumpulan di Telegram.

Read More
Cara Memberitahu Siapa yang Melihat Video IGTV Instagram anda

Apa itu IGTV? Apa yang dilakukannya? Bagaimana anda menggunakannya? Bagaimana anda membuat video IGTV? Bolehkah anda memberitahu siapa yang melihat video IGTV Instagram anda?Ini semua adalah soalan biasa yang lebih senang kita jawab. Instagram, perkhidmatan media sosial milik Facebook yang popular telah berkembang dengan ciri-ciri baru yang menarik pengguna selama bertahun-tahun.

Read More
Cara Beritahu Ketika Seseorang Terakhir Aktif di Instagram

Instagram adalah salah satu daripada beberapa rangkaian sosial yang memberi tahu orang ketika anda terakhir kali dilihat di aplikasi. Ini juga menunjukkan ketika anda sedang dalam talian, ketika anda menaip, dan sebagainya. Anda dapat melihat kapan rakan anda terakhir di Instagram dan mereka juga dapat melihat kapan anda terakhir di sana juga.

Read More
Cara Menyertai Saluran di Telegram

Telegram adalah aplikasi pesanan unik yang semakin popular. Salah satu ciri yang terdapat di Telegram adalah saluran. Tidak seperti kumpulan, saluran tidak dimaksudkan untuk perbualan tetapi untuk menyampaikan pesan kepada khalayak yang banyak, yang hanya dapat dihantar oleh pentadbir.Sekiranya anda ingin menjadi sebahagian daripada saluran tetapi tidak pasti cara menyertainya, mari bantu kami.

Read More
Cara Mengetahui jika Seseorang Mengejar Anda di Snapchat

Secara semula jadi, media sosial adalah mengenai perkongsian, tentang orang yang mengetahui di mana anda berada dan apa yang anda lakukan. Menggunakan media sosial bermaksud mengharapkan kehilangan sekurang-kurangnya sebahagian daripada privasi anda. Terdapat perbezaan antara minat dan mengejar dan itulah tutorial hari ini.

Read More
Cara Memberitahu Siapa Yang Mengeluarkan Anda Dari GroupMe

Apa yang berlaku sekiranya seseorang mengeluarkan anda dari GroupMe? Adakah anda mendapat pemberitahuan? Adakah anda masih dapat melihat sembang? Ini adalah soalan yang mungkin anda tanyakan pada diri anda sekiranya anda pengguna GroupMe.Dalam artikel ini, kami akan memberikan jawapan kepada semua perkara di atas dan selainnya.

Read More
Cara Membuat Gambar Profil Facebook Sementara

Adakah anda pernah berada di Facebook dan melihat bahawa gambar profil rakan anda telah berubah menjadi seperti gambar asalnya tetapi dengan latar belakang pelangi? Terdapat ciri Facebook yang membolehkan pengguna mengatur gambar profil sementara. Pengguna dapat menetapkan gambar profil sementara untuk menunjukkan sokongan untuk pelbagai sebab atau kumpulan, atau hanya untuk menyatakan diri.

Read More
Cara Tayang Langsung & Streaming di TikTok

TikTok penuh dengan parodi muzik pra-rakaman yang hebat. Anda boleh menatal halaman "Untuk Anda" berjam-jam, menonton video rakaman kegemaran anda dari beberapa pencipta terbaik di TikTok. Anda mungkin membuat sendiri beberapa video tersebut. Tetapi bagaimana dengan siaran langsung sehingga pengikut anda dapat melihat anda dalam masa nyata?

Read More
Cara Bermain secara Berbalik di TikTok

Kecuali jika anda seorang pakar dalam platform menari semua-tarian yang merupakan Tik Tok, anda mungkin berfikir bahawa satu-satunya cara untuk memainkan video secara terbalik adalah dengan menggunakan penyunting video. Dan sementara secara teori, anda boleh memuat turun alat percuma seperti Blender dan mengedit filem secara terbalik, sebenarnya ada kaedah yang kurang padat tenaga kerja.

Read More
Cara Mendapatkan Lebih Banyak Pengikut Dan Peminat di TikTok

Sekiranya anda sudah mempunyai TikTok di telefon anda, anda tahu betapa ketagihannya aplikasi baru ini. Anda boleh meneliti klip panjang beberapa saat yang lucu selama berjam-jam. Ini adalah hiburan yang tidak berkesudahan dan ada bakat sebenar di TikTok!Namun, bagaimana jika anda ingin menjadi salah satu pengguna TikTok seterusnya yang menjadi viral dengan klip hebat?

Read More
Cara Menggunakan Kesan Goyang / Riak di TikTok (2021)

Tik Tok, sebelumnya dikenali sebagai musical.ly, telah menjadi sensasi internet sejak dilancarkan. Mula-mula menyebar seperti api di seluruh Asia sebelum menjadi sangat terkenal di Barat juga. Tik Tok adalah salah satu media sosial yang berkembang pesat di internet, dengan peningkatan pengguna hampir 100% pada tahun 2019 sahaja.

Read More
Cara Memperbaiki Pemberitahuan TikTok Tidak Berfungsi

Populariti TikTok yang semakin meningkat menjadikan aplikasi pembuatan video ini salah satu yang paling banyak dimuat turun di Google Play dan App Store. Orang menyukainya kerana senang digunakan, menyeronokkan, dan ini membolehkan anda menyatakan kreativiti anda melalui video pendek dan lucu.Setiap kali salah satu video anda mendapat suka atau komen baru, aplikasi ini memberi tahu anda.

Read More
Cara Menyukai Atau Suka Video Di TikTok

TikTok adalah aplikasi media sosial yang popular yang membolehkan anda melihat dan membuat video pendek anda sendiri. Salah satu ciri terbaik adalah muzik dan suara (bersama dengan kesan tentu saja). Mencari lagu yang anda suka di TikTok boleh menjadi cukup sukar apabila anda tidak tahu namanya, tetapi apa yang akan berlaku jika anda mendengar lagu yang anda suka dalam video orang lain?

Read More
Akaun TikTok Diretas - Cara Memulihkan & Melindungi Akaun anda

Pernahkah anda melihat aktiviti mencurigakan di akaun TikTok anda? Mungkin video telah dihapus atau diposkan tanpa izin anda, ada pesan yang tidak anda hantar, atau kata laluan anda telah diubah. Perubahan tersebut mungkin menunjukkan bahawa akaun anda telah diretas, yang memerlukan tindakan segera.Dalam panduan ini, kami akan menerangkan apa yang harus dilakukan sekiranya akaun TikTok anda telah diretas.

Read More
Cara Melaporkan Akaun di Tik Tok

Terdapat lebih daripada satu bilion pengguna berdaftar di TikTok. 70 juta daripadanya aktif setiap hari, jadi anda akan mempunyai banyak video untuk melalui kitaran. Dengan begitu banyak orang menggunakan aplikasi ini, anda mungkin akan mengalami beberapa video, komen, sembang dan profil yang tidak diingini.

Read More
Cara Menambah Pautan di Bio di TikTok

TikTok baru-baru ini melancarkan ciri baru yang membolehkan anda melampirkan pautan ke bio di profil anda. Sebelumnya, anda hanya dapat menambahkan pautan ke profil Instagram atau YouTube anda. Tetapi akhirnya, pencipta dapat mendorong penonton ke sumber yang diinginkan.Dalam artikel ini, kami akan berkongsi arahan untuk menukar akaun TikTok anda dari Peribadi ke Pro dan menambahkan pautan ke bio anda.

Read More
Cara Memangkas Video di TikTok

TikTok adalah platform media sosial di mana pengguna boleh memuat naik video pendek, menambah muzik, mempamerkan bakat mereka, dan banyak lagi! Aplikasi media sosial mengalami kejayaan besar dan terus berkembang setiap hari. Anda mungkin baru menggunakan platform atau menghadapi kesukaran untuk memotong video anda.

Read More
TikTok: Anda Sering Mengunjungi - Penyelesaian yang Disarankan

TikTok adalah salah satu platform media sosial terbesar dan paling popular hari ini. Berjuta-juta orang di seluruh dunia mencipta kandungan yang menyeronokkan dan menarik setiap hari, dan ada juga yang membuat TikTok mencari nafkah.Itulah sebabnya boleh membuat anda kecewa atau mengejutkan apabila menerima pesanan "Anda terlalu kerap mengunjungi perkhidmatan kami" dari TikTok.

Read More
Cara Menghantar Pautan ke Video TikTok

Adakah anda tahu anda boleh berkongsi pautan video TikTok dengan seseorang yang tidak mempunyai akaun TikTok? Anda juga boleh berkongsi pautan video kegemaran anda dengan pengikut anda di akaun media sosial yang lain. Dalam panduan ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara mengirim pautan ke video TikTok kepada sesiapa sahaja dalam senarai kenalan anda atau saluran media sosial yang lain.

Read More
Cara Mematikan Hari Lahir Anda di Facebook

Bagi banyak orang, ada rasa munafik tentang menerima ucapan selamat pada hari lahir mereka daripada orang yang mereka tidak kenal. Facebook memberitahu semua rakan anda tentang hari lahir anda secara lalai, yang tidak membantu perkara ini. Di luar rasa tidak yakin, ada alasan yang baik untuk menyembunyikan hari jadi anda di Facebook sama sekali.

Read More
Cara Menghapus "Apa Yang Berlaku" dari Twitter

Adakah anda ingin mengikuti perkembangan terkini dan trend terkini? Twitter cuba membantu pangkalan penggunanya dengan mengisi apa yang berlaku di seluruh dunia. Walaupun anda peminat acara semasa, ini tidak selalu bermaksud anda menyukai bahagian "Apa Yang Berlaku" di laman utama Twitter anda.

Read More
Cara Menghapus Mentions dari Twitter

Mendapatkan penyebutan di Twitter adalah kaedah terbaik untuk mengesan perkara menarik. Setiap kali rakan anda menyebut anda dalam Tweet mereka, anda boleh melihat cadangan mereka dengan mudah.Namun, pada masa-masa lain, sebutan boleh menjadi spam. Selain itu, beberapa Tweet dapat memberikan implikasi negatif tertentu terhadap anda.

Read More
Cara Membebaskan Seseorang di LinkedIn

LinkedIn adalah salah satu platform media sosial terbesar dan paling popular yang berorientasikan syarikat dan profesional. Platform ini adalah mengenai mewujudkan hubungan berharga dalam bidang kepakaran anda untuk tujuan memperoleh lebih banyak pengalaman, dan mempelajari perkara baru. Sudah tentu banyak yang menggunakannya untuk mencari pekerjaan seterusnya.

Read More
Cara Menyekat atau Menyahsekat Seseorang yang Tidak Benar

Sekiranya anda ingin mengurus pelayan Discord dengan berkesan, anda perlu mengetahui cara mengawal perbualan dan menangani ketoksikan dalam talian. Walaupun sebilangan besar orang hanya ingin masuk dan bersenang-senang, selalu ada segelintir yang kelihatan senang merosakkan perkara untuk orang lain. Itulah sebabnya anda perlu mengetahui cara menyekat dan menyahsekat seseorang di Discord.

Read More
Cara Berhenti Ikut Semua Akaun di Instagram

Malangnya, tidak ada aplikasi yang sah dan berfungsi yang membolehkan anda berhenti mengikuti semua akaun di Instagram sekaligus. Sekiranya terdapat banyak aplikasi di Kedai Google Play dan Apple App Store yang mengaku melakukannya.Tetapi, percayalah, tidak ada yang berjaya. Oleh itu, mereka tidak sepadan dengan masa anda.

Read More
Cara Membebaskan Seseorang Di Facebook

Platform media sosial membolehkan berjuta-juta orang berinteraksi antara satu sama lain setiap hari. Kadang kala, interaksi tersebut kurang menyenangkan. Emosi boleh berjalan tinggi dan untuk melindungi ketenangan, fungsi penyekat sering digunakan. Fungsi ini berfungsi untuk membungkam kehadiran orang lain dengan cepat atau menghentikan seseorang daripada melihat kemas kini.

Read More
Cara Menggunakan Ruang Twitter

anda mempunyai 600 atau lebih pengikut Twitter, anda mendapat akses ke Twitter Spaces, yang membolehkan anda menjadi tuan rumah atau menyertai perbualan audio masa nyata untuk beberapa atau berjuta-juta orang.Di Twitter Spaces, sesiapa sahaja boleh memasuki perbualan mendengar atau berkongsi pandangan mereka secara terbuka mengenai apa sahaja (dengan syarat mereka diberi akses).

Read More
Cara Membebaskan Seseorang di Messenger

Facebook Messenger telah menjadi salah satu aplikasi sembang yang paling popular. Seperti yang kami harapkan dari platform yang begitu popular, anda boleh menyekat dan menyahsekat pengguna lain. Walaupun anda dapat menyekat pengguna lain di Facebook, Facebook Messenger juga menawarkan ciri tersebut secara berasingan dari laman media sosial.

Read More
Cara Berhenti Ikut Akaun Twitter Tidak Aktif

Twitter adalah salah satu rangkaian media sosial 3 teratas di dunia, bersama dengan Instagram dan Facebook. Masalahnya dengan Twitter adalah kenyataan bahawa pertumbuhan anda sangat bergantung pada nisbah pengikut / pengikut anda. Semakin banyak pengikut yang anda miliki dan semakin sedikit orang yang anda ikuti, semakin menarik minat akaun anda dan semakin sah ia akan muncul kepada orang lain.

Read More
Cara Berkawan Seseorang Tanpa Mereka Mengetahui

Anda suka mendengar dari rakan anda di Facebook, tetapi beberapa orang terdekat dan tersayang anda berada di bawah kulit anda. Pasti, rangkaian sosial sangat bagus untuk membantu anda terus berhubung dengan rakan, ahli keluarga dan pengguna lain yang tidak anda temui secara berkala, tetapi kadang-kadang, beberapa rakan dalam senarai anda kerap membuat catatan.

Read More
Cara Menghilangkan Kisah Instagram

Setiap kali anda menelusuri suapan berita Instagram anda, anda akan melihat kemas kini dari rakan, keluarga, kenalan, dan juga perniagaan yang anda ikuti. Kadang-kadang, Kisah Instagram orang lain mungkin terlalu banyak. Nasib baik, pembangun aplikasi memprogramkan pilihan "bisu".Membisukan cerita seseorang sangat bagus kerana tidak memberitahu mereka bahawa kandungannya ditekan.

Read More
Cara Memadamkan Mesej di Viber

Adakah anda pernah menghantar mesej canggung secara tidak sengaja? Anda mungkin mempunyai, dan anda tahu bahawa perasaan terkejut dan malu yang mengerikan. Bahagian terburuk? Menunggu penerima membalas setelah anda menjelaskan apa yang berlaku.Banyak perkhidmatan pesanan popular mula memperkenalkan pilihan untuk menghapus mesej.

Read More
Cara Meninggalkan Kumpulan di Viber

Voice over IP (VoIP) dan platform pesanan segera Viber - adalah aplikasi sembang yang popular di seluruh dunia kerana ciri menonjol termasuk "Viber Games" dan keselamatan pemesejan yang dipertingkatkan. Ia membolehkan sembang berkumpulan dengan sehingga 250 ahli. Mesej dirahsiakan dari pihak ketiga dan juga Viber sendiri.

Read More
Cara Menukar Nombor Telefon Anda di Viber

Viber adalah aplikasi percuma yang popular yang membolehkan anda membuat panggilan telefon, menghantar pesanan teks dan berbual dengan orang di seluruh dunia. Tetapi apa yang berlaku sekiranya anda menukar nombor anda? Adakah ini bermakna anda akan kehilangan interaksi tersebut selama-lamanya?Salah satu ciri yang membezakan Viber ialah ia membolehkan anda menukar nombor telefon anda tanpa kehilangan data.

Read More
Bolehkah Anda Melihat Snap Lama di Snapchat? Cara Mengakses Media Snapchat yang Hilang

Seluruh model perniagaan Snapchat didasarkan pada idea bahawa anda dapat mengirim foto ke rakan yang akan hilang dalam beberapa saat. Kecuali jika teman mengatakan bahawa mereka mengambil gambar snap dan menyimpan gambar tangkapan skrin, snap itu hilang kepada eter, hilang selamanya, kaput. Prinsip ini dimaksudkan untuk menginspirasi kepintaran, kekonyolan, dan kecerobohan tertentu dari pengguna Snapchat.

Read More
Cara Melihat Laman Web LinkedIn dari Telefon Anda

Sekiranya anda menggunakan LinkedIn untuk membuat rangkaian, mencari kerja atau untuk mempromosikan diri, maka anda pasti tidak bersendirian. Berjuta-juta orang menggunakannya setiap hari sebagai semacam Facebook untuk perniagaan, merangkumi kerjaya dan profesi dari semua lapisan. Saya menggunakannya dan semua orang yang saya kenal menggunakannya.

Read More
Cara Menyimpan dan Melihat Mesej Lama di Kik

Sekiranya anda seperti kebanyakan pengguna Kik, anda akan menyimpan beratus-ratus mesej dan berpuluh-puluh perbualan dalam aplikasi. Kadang-kadang, anda mungkin menjalankan beberapa perbualan sekaligus pada pelbagai subjek dan perlu menyimpan sejarah sembang anda supaya anda dapat mengikuti semua topik yang berbeza.

Read More
Cara Melihat Kisah Instagram Lama

Cerita Instagram telah menjadi salah satu ciri paling popular di platform media sosial, Seperti Cerita Snapchat, Cerita Instagram hanya muncul di suapan anda selama 24 jam, atau sehingga orang yang menyiarkan Cerita menghapusnya.Namun, tidak seperti Snapchat Stories, Instagram Stories sebenarnya tidak hilang sepenuhnya setelah 24 jam.

Read More
Cara Melihat Peta di SnapChat

Sekiranya anda ingin mengikuti peristiwa yang berlaku di seluruh dunia atau anda ingin melihat keseronokan rakan anda, anda mungkin ingin mengetahui cara melihat Peta Snapchat.Dalam artikel ini, kita akan membincangkan cara mengakses peta dari peranti mudah alih anda dan versi penyemak imbas web awam.

Read More
Cara Melihat Kisah Anda Sendiri di Snapchat

Cerita Snapchat membolehkan anda menceritakan kisah hari anda, menambahkan foto dan 10 saat video yang disiarkan untuk umum kepada pengikut Snapchat anda selama 24 jam sebelum menghilang selamanya. Ciri itu sangat bagus, Facebook menyalin idea tersebut ke dalam setiap rangkaian dan aplikasi yang mereka miliki (Facebook, Instagram, dan WhatsApp).

Read More
Bolehkah Anda Melihat Akaun Instagram Peribadi?

Tidak biasa seseorang mempunyai keinginan yang kuat untuk melihat akaun Instagram peribadi. Sekiranya ini anda, anda akan senang mengetahui bahawa anda tidak bersendirian. Sebilangan besar dari kita menemui akaun peribadi di Instagram - jenis yang dilindungi oleh kod yang menghalang anda daripada melihat apa-apa yang disiarkan oleh pemilik akaun melainkan anda diberi akses.

Read More
Cara Melihat Profil Facebook Peribadi

Di dunia di mana privasi data menjadi semakin jarang, tetapan akaun peribadi Facebook adalah anugerah. Anda dapat menjauhkan catatan anda dan sebahagian besar maklumat peribadi anda daripada pengguna yang tidak mahu anda kongsikan.Namun, adalah perasaan yang berbeza apabila anda berada di seberang pagar dan tidak dapat melihat profil seseorang.

Read More
Cara Melihat Nombor Telefon di Viber

Pernahkah anda terfikir dengan tepat di mana nombor Viber anda berada? Nah, proses melihat maklumat profil anda di Viber hanya memerlukan beberapa langkah pantas. Terlebih lagi, anda dapat melihat nombor telefon Viber di kedua-dua peranti mudah alih dan desktop anda, tetapi anda hanya boleh menukarnya di telefon anda.

Read More
Cara Melihat Catatan Yang Disukai Sebelumnya di Instagram

Berapa kali anda mengetuk dua kali pada catatan Instagram dan melihat hati kecil muncul di skrin? Anda mungkin salah satu daripada orang-orang yang murah hati dengan suka mereka, dan yang lain hanya memberikan kasih sayang kepada beberapa siaran.Walau apa pun, Instagram mengingati suka yang telah anda keluarkan dan membolehkan anda melihatnya semula bila-bila masa yang anda mahukan.

Read More
Cara Melihat Ketika Akaun Instagram Dibuat - Anda Sendiri atau Orang Lain

Instagram dilancarkan pada tahun 2010, dan dalam sehari, ia mempunyai lebih dari 25,000 pengguna. Pada akhir tahun ini, lebih daripada satu juta orang telah berkenalan dengan Instagram.Sejak itu, platform media sosial telah berjalan jauh, dan beberapa orang telah aktif dalam aplikasi ini sejak awal. Anda mungkin telah menggunakannya sejak sekian lama sehingga tidak dapat diingat ketika anda membuat akaun.

Read More
Bagaimana Melihat Sejarah Tontonan anda di TikTok

TikTokers tahu keperitan menonton video menarik di TikTok, menekan butang yang salah secara tidak sengaja, dan kehilangan videonya. Dalam situasi seperti itu, anda mungkin tertanya-tanya bagaimana melihat sejarah tontonan anda dan kembali ke video anda. Nasib baik, kami ada jalan penyelesaian!Dalam artikel ini, kami akan membincangkan kemungkinan cara untuk melihat sejarah video anda.

Read More
Cara Menonton YouTube Bersama Rakan

Menonton video YouTube lebih menyeronokkan apabila menontonnya bersama keluarga atau rakan anda. Sekiranya anda tidak sering melihat orang yang anda sayangi atau mereka tidak tinggal di dekat anda, anda pasti gembira kerana pilihan ini ada. Teknologi hari ini membolehkan anda dan orang tersayang anda menonton video YouTube pada masa yang sama.

Read More
Adakah Kamera Web Anda Tidak Bekerja dengan Slack? Inilah Cara Memperbaikinya

Slack adalah alat rangkaian yang hebat, yang disukai oleh syarikat yang mengupah pekerja jarak jauh. Platform pejabat maya ini membolehkan anda terus berhubung dengan rakan sekerja anda, menghantar projek, dan memantau segala sesuatu agar anda tidak ketinggalan jadual.Salah satu ciri yang terdapat di Slack adalah membuat panggilan video, yang membolehkan anda mengadakan mesyuarat dan persidangan apabila perlu.

Read More
Cara Menyebut Semua di WeChat (2021)

Awalnya dikeluarkan pada tahun 2011 dan tersedia untuk Android, iOS, PC, dan Mac, WeChat dengan cepat menjadi salah satu aplikasi yang paling banyak digunakan hari ini. Dengan lebih dari satu bilion pengguna bulanan aktif, aplikasi super Cina dapat digunakan untuk hampir semua perkara, dari pesanan ringkas hingga pembayaran kopi dan bahkan membuat janji temu dengan doktor anda.

Read More
Apa Arti "Menambah Anda Dari Pencarian" di Snapchat?

Anda boleh menambahkan rakan Snapchat baru ke profil anda dengan banyak cara. Anda boleh menambahkan seseorang dengan mencari nama pengguna mereka di bar carian, menambahkannya dari senarai kenalan telefon anda, dari sekejap, atau dengan pelbagai kaedah lain.Aplikasi Snapchat akan memberitahu pengguna tersebut bahwa Anda telah menambahkannya, dan mereka juga dapat melihat metode yang Anda gunakan untuk menambahkannya.

Read More
Apa maksud SB dalam Snapchat

Sekiranya anda menggunakan Snapchat setiap hari, kemungkinan besar anda sudah biasa dengan istilah Snapchat yang popular. Walau bagaimanapun, walaupun pengguna Snapchat yang paling berpengalaman mendapat beberapa istilah yang salah, apatah lagi orang yang baru mula menggunakan aplikasi ini.Juga, beberapa istilah Snapchat yang biasa mudah dikelirukan dengan kata lain.

Read More
Apa maksud Jam Pasir dalam Snapchat?

Snapchat mempunyai pelbagai ciri unik yang mendorong interaksi pengguna - termasuk emoji yang diletakkan di sebelah nama pengguna untuk menunjukkan perkara yang berbeza.Satu emoji yang menimbulkan kekeliruan adalah emoji jam pasir. Apa sebenarnya maksudnya?Emoji jam pasir, seperti emoji api, berkaitan dengan rentetan Snapchat anda, yang mengukur seberapa kerap anda berkomunikasi dengan orang tertentu dalam senarai rakan anda.

Read More
Apa maksud Buah di Snapchat?

Tepat selepas Krismas tahun 2016 buah mula muncul di Snaps di sekitar Snapchat. Rupa-rupanya, itu adalah kod sama ada anda lajang, diambil, rumit dan sebagainya. Ia mempunyai banyak pengguna Snapchat dalam dunia kebingungan kecuali mereka yang melakukannya, maka mereka memiliki kelebihan dalam permainan meneka ini.

Read More
Apa maksud Nombor Di Dalam Snapchat?

Snapchat adalah salah satu aplikasi media sosial yang paling popular di dunia, walaupun kelihatan seperti premis yang sangat intuitif. Tidak seperti rangkaian sosial yang lain, Snapchat dibina berdasarkan idea bahawa catatan harus bersifat sementara. Daripada mengarkibkan semua yang dikatakan atau dilakukan orang selama-lamanya (seperti aplikasi media sosial lain).

Read More
Apa maksud Pengendali Instagram?

Instagram adalah salah satu platform sosial yang paling popular. Dengan berjuta-juta pengguna masuk setiap hari untuk menyiarkan foto dan video untuk dilihat oleh rakan mereka atau dunia, kebanyakan orang sudah biasa dengan Instagram.Apabila anda membuat profil di rangkaian sosial ini, anda mesti mempunyai pemegang Instagram anda sendiri.

Read More
Cara Menghapus Obrolan yang Diarkibkan di WhatsApp

Sebagai aplikasi sembang yang popular, WhatsApp telah berada di puncak pasaran sejak sekian lama. Mengetahui jalan aplikasi ini sangat mustahak. Walau semudah aplikasi itu muncul, ia tetap menyembunyikan ciri-ciri tertentu yang mungkin tidak anda ketahui.Inilah cara menavigasi perairan WhatsApp yang lancar dan bagaimana memanfaatkannya sepenuhnya.

Read More
Apa itu Program Pencipta TikTok? Sekiranya Anda Menyertainya?

Apa itu Program Pencipta TikTok? Apa yang ditawarkannya? Sekiranya saya menyertainya? Soalan dan banyak lagi akan dijawab dalam artikel ini.TikTok sangat besar di pasaran aplikasi remaja dan semakin kuat sepanjang masa. Walaupun terdapat banyak kontroversi, aplikasi ini terus berkembang dari kekuatan ke kekuatan dan mendapat pengguna seribu.

Read More
Cara Memeriksa Adakah Seseorang Dalam Talian di WhatsApp

WhatsApp adalah salah satu aplikasi sembang paling popular di luar sana. Ia popular, mesra pengguna, dan ringkas. Walaupun semuanya kelihatan mudah dengan aplikasi ini, ia menyembunyikan lebih daripada beberapa helah yang kemas. Mereka akan menjadikan pengalaman anda lebih baik.Dengan ini, berikut adalah senarai petua dan trik WhatsApp yang sangat baik yang mungkin belum anda ketahui sebelumnya.

Read More
WhatsApp Diretas, Inilah Perkara Yang Perlu Dilakukan

WhatsApp adalah salah satu aplikasi pesanan paling popular di sekitar. Apa yang membuatnya begitu terkenal ialah aplikasi mudah alih pertama yang menawarkan pesanan percuma. Ia bahkan telah membayangi SMS, kerana pengguna tidak perlu lagi risau tentang jumlah watak.Perkara lain yang tidak perlu dibimbangkan pengguna adalah nama pengguna.

Read More
Cara Mengubah Latar Belakang di WhatsApp

WhatsApp adalah salah satu aplikasi pemesejan dan panggilan video yang paling popular di dunia. Ringan, dengan ciri hebat, dan antara muka yang mesra pengguna, kemungkinan besar anda atau orang yang anda kenal sedang menggunakannya.Apa yang menarik dari WhatsApp ialah ia juga boleh disesuaikan agar sesuai dengan keperibadian pengguna.

Read More
Telur Paskah WhatsApp

WhatsApp adalah antara sepuluh aplikasi paling popular di dunia. Ini menjadikan komunikasi lebih mudah dan terjangkau di lebih dari seratus negara.Asas aplikasi ini sangat mudah difahami. Sebaik sahaja memasangnya, anda boleh mula menghantar teks dan memanggil kenalan WhatsApp anda.Aplikasi ini juga dilengkapi dengan beberapa ciri tersembunyi yang menarik.

Read More
Cara Menyembunyikan Status Dalam Talian anda di WhatsApp

Pengguna semakin mengetahui betapa terdedahnya privasi mereka di WhatsApp. Anda muncul dalam talian dengan sekumpulan kenalan dengan hanya membuka pesan, dan itu dapat memberi orang kesan yang salah bahwa Anda tersedia untuk berbual setiap kali anda menggunakan aplikasi. Tetapi sedikit muslihat yang dapat membantu adalah mematikan status dalam talian anda di WhatsApp.

Read More
Cara Menukar Nombor Telefon Anda di WhatsApp

Sekiranya anda merancang untuk menukar nombor telefon anda, anda mungkin tertanya-tanya apa yang akan berlaku pada akaun WhatsApp anda. Oleh kerana akaun WhatsApp anda dipautkan ke nombor telefon anda, penting untuk memperbaruinya apabila anda menukar nombor atau telefon anda. Sekiranya tidak, anda mungkin kehilangan keseluruhan sejarah sembang WhatsApp dan jenis data penting yang lain.

Read More
Cara Mencari Kumpulan di WhatsApp

Kumpulan WhatsApp adalah kaedah terbaik untuk berkongsi berita dan menyatukan rakan dan keluarga. Mereka juga boleh menjadi sumber maklumat yang baik mengenai jenama atau blogger kegemaran anda. Tetapi jika anda baru menggunakan WhatsApp atau tidak mahir dalam bidang teknologi, anda mungkin tidak tahu bagaimana untuk menyertai kumpulan yang berbeza.

Read More
Cara Dapatkan Lebih Banyak Pelekat WhatsApp

Dengan terdapat banyak perkhidmatan pesanan yang hebat, daya saing di kawasan ini tidak pernah lebih tinggi. WhatsApp, salah satu aplikasi paling popular di sekitarnya, mempunyai banyak ciri kemas untuk dibualkan. Sekitar dua belas bulan yang lalu, mereka menambahkan beberapa pek pelekat yang sejuk untuk membantu "aplikasi" pengalaman pesanan anda.

Read More
Cara Menghapus Kumpulan di WhatsApp

Kumpulan WhatsApp sangat sesuai untuk berhubung dengan keluarga dan rakan sekaligus. Mereka juga menyediakan platform yang sangat baik untuk menyebarkan maklumat kepada banyak orang dalam satu masa, seperti merancang acara.Namun, pada satu ketika, anda mungkin mahu meninggalkan kumpulan WhatsApp. Mungkin itu membosankan atau anda mendapati perbualan berterusan antara peserta mengganggu.

Read More
Cara Menyekat Kumpulan di WhatsApp

Kumpulan WhatsApp, dalam kebanyakan kes, menghiburkan dan berguna untuk berkomunikasi dengan banyak orang sekaligus. Namun, pada satu ketika, anda mungkin terganggu dengan mesej dan memutuskan bahawa anda tidak mahu menjadi ahli lagi. Sekiranya demikian, anda sudah sampai di tempat yang betul.Artikel ini akan membincangkan cara menyekat kumpulan di WhatsApp.

Read More
Siapa Yang Mendapat Nombor Telefon Ini - Bagaimana Mencari Mereka

Berapa kali anda memeriksa telefon bimbit anda, hanya untuk melihat panggilan tidak dijawab dari nombor yang tidak diketahui? Sebelum menghubungi nombor itu sendiri, anda ingin memeriksa sama ada anda mengenali orang di belakangnya. Tetapi bagaimana anda boleh melakukan ini?Artikel ini akan menunjukkan kepada anda apa yang boleh anda lakukan untuk mengetahui siapa nombor ini.

Read More
Mengapa Mesej Saya Hanya Satu Tandakan di WhatsApp?

Sekiranya anda baru menggunakan WhatsApp, anda mungkin bingung dengan semua tanda kelabu dan biru ini. WhatsApp menggunakan sistem itu untuk memberitahu anda sama ada mesej anda dihantar dan sama ada orang lain telah membacanya atau tidak. Setelah anda memahami bagaimana sistem ini berfungsi, anda akan dapat mengesan apa yang berlaku dengan mesej anda.

Read More
Perkara yang perlu dihantar pada Kisah Snapchat Anda

Cerita Snapchat mungkin bermula sebagai cara untuk bertahan setelah sekejap terkunci untuk penggunaan masa depan, tetapi ketika pengguna telah menyesuaikan diri dengan fungsi Snapchat standard sekarang, mereka telah menemui beberapa cara baru dan lebih menarik untuk mengekspresikan diri.Lagipun, apa yang lebih senang dilihat oleh rakan anda - akaun run-of-the-mill mengenai semua yang anda perlu makan hari ini atau sesuatu yang jauh lebih meriah, kreatif, dan menghiburkan?

Read More
Tempat Mencari Draf Instagram anda pada Peranti Android

Sekiranya anda suka menyiapkan catatan atau Cerita Insta anda lebih awal, draf adalah ciri yang anda perlukan. Sama ada anda mengepos sendiri atau memasarkan perniagaan dengan harga murah, menyiapkan siaran terlebih dahulu adalah cara menggunakan masa lapang yang anda miliki dengan cekap semasa bersiap untuk hari-hari ketika anda tidak mempunyai masa.

Read More
Di mana Emoji Hati Snapchat Saya Pergi?

Walaupun Snapchat mungkin mempunyai banyak fitur yang terdapat di dalam aplikasi, itu adalah perkara kecil yang paling penting bagi penggunanya. Salah satu ciri asas Snapchat yang paling asas adalah sistem jantung, yang mencipta kaedah dengan mana Snapchat dapat mengukur tahap persahabatan anda dengan orang lain.

Read More
Cara Melancarkan DNS Anda di Windows 10

Cache penyelesai DNS adalah pangkalan data sementara pada OS komputer anda, yang mengandungi catatan semua lawatan terakhir dan percubaan anda ke pelbagai laman web dan domain. Dengan kata lain, ini adalah kawasan simpanan yang berfungsi sebagai panduan rujukan cepat bagaimana komputer memuatkan laman web yang anda lawati.

Read More
Cara Memperbaiki Instagram: "Akaun Anda Telah Dikunci Sementara"

Instagram boleh mengunci akaun anda buat sementara waktu kerana beberapa sebab. Mereka melakukannya untuk melindungi akaun pengguna, melindungi platform, dan mendorong pengalaman pengguna terbaik. Sekiranya anda telah mencuba masuk ke akaun anda dan menerima pesan "Akaun anda telah terkunci buat sementara waktu", hari ini kami akan membahas apa yang mungkin menjadi penyebabnya dan bagaimana membuka kunci akaun anda secepat mungkin.

Read More